Botament Blatt Logo

Ons kant-en-klaar principe!
MULTIPROOF® hybride afdichting 1C

Botament Blatt Logo

De innovatie de compoud afdichting

MULTIPROOF® is een één-componentige hybride afdichting voor het vervaardigen van een compoundafdichting met tegels en platen in binnen- en buitenruimten. Door de veelzijdige productprestaties
MULTIPROOF® kan zowel als afdichtingsfolie of als minerale afdichtingsmassa worden gebruikt.

 • Voldoet aan de testvoorschriften voor W0-I tot W3-I volgens DIN 18534
 • Voldoet aan de testvereisten voor balkons en terrassen in combinatie met tegels en platen volgens DIN 18531
 • Getest volgens de testprincipes composiet afdichtingen van tegels en platen (PG AIV-F) van DIBt
 • Getest volgens de Europese norm voor waterafdichtende producten die in vloeibare vorm worden aangebracht (DIN EN 14891).
 • Extra lange verwerkingstijd
 • Perfecte consistentie voor spatelen, borstelen en rollen
 • Zeer flexibel en scheuroverbruggend door vezelversterking
 • Scheuroverbrugging getest bij – 20 °C
 • Hersluitbare verpakking – geen verlies van materiaal
 • Geen water en stroom nodig
 • Kan bij grote projecten met spuittechnieken
  worden verwerkt
 • Gripvast oppervlak voor optimale verlijming
  met de tegellijm
Botament Multiproof Gebinde

De badafdichting in detail

Afdichting wordt gewoonlijk gebruiktonder tegels en plavuizen. Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen vochtongevoelige en vochtgevoelige ondergronden. Ondergronden zoals gipspleisters, gipsvezelplaten, calciumsulfaat uitvloeiende dekvloeren of gipsplaten worden als gevoelig voor vocht beschouwd. Anderzijds zijn er vochtongevoelige ondergronden, zoals cementlagen, beton, cellenbeton, bouwplaten of cementgebonden bouwplaten.
Keramische tegels en platen en natuursteen zijn nog steeds de eerste keuze bij het ontwerpen van het oppervlak van een badkamer of natte ruimte. Dit product heeft vooral naam gemaakt door zijn extreme weerstand en zijn waterafstotende eigenschappen. Bovendien maken tegels ook visueel een zeer aantrekkelijke indruk. Het zwakke punt zijn echter de afzonderlijke voegen tussen de tegels. Deze worden over het algemeen gekenmerkt als waterdoorlatend. In de voegen kan echter ernstige vochtdoorslag optreden. Deze kunnen bijvoorbeeld ontstaan door krimpscheuren in de mortel, scheuren wanneer de mortel te zacht is of scheuren als gevolg van spanning op componenten of temperaturen. Helaas is er in de minerale zone van de voegen geen sprake van waterafstotendheid, zoals bij tegels het geval is. Permanent elastisch voegwerk met siliconen kan echter ook leiden tot het binnendringen van water. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot scheuren in de voegflanken, waardoor ook water en vocht kunnen binnendringen. Vochtdoorslag kan ook optreden bij lekkende leidingdoorvoeren of bodemafvoeren. Daarom is een vakkundige en afdoende afdichting in de badkamer absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat er water door de voegen dringt.

Waar wordt afgedicht?

In principe kan worden gesteld, dat afdichting moet worden aangebracht waar afvoer- of spatwater te verwachten is. Waterdicht maken in combinatie met tegels en platen is een bijzonder aandachtspunt geworden sinds DIN 18534 – “Waterdicht maken van interieurs” van kracht is geworden. Hier vindt u ook plannings- en ontwerpbeginselen en informatie over waterimpactklassen en gedetailleerde ontwerpen.

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!