Planning van natte ruimten: alles in één hand voor barrièrvrije douches

In moderne badkamers is de conventionele douchebak met verhoogde instap al lang verouderd. Of het nu voor nieuwbouw is of als onderdeel van een badkamerrenovatie, bij verreweg de meeste projecten wordt besloten om gelijkvloerse douches te installeren.Botament biedt hiervoor een uitgebreid assortiment producten aan, waarbij niet alleen aandacht is voor design en functionaliteit, maar ook voor de veiligheid van barrièrvrijee douchesystemen.

Barrièrvrijedouches vinden hun weg naar meer en meer badkamers. Ze combineren niet alleen esthetiek en functionaliteit, maar brengen ook meer veiligheid in de badkamer. Dit geldt met name voor “drempelloze” huisvesting voor ouderen. Omdat een barrièrvrije douche gewoon veiliger is om in te lopen en dus letterlijk voor iedereen toegankelijk. Botament is al lang een veelgevraagd totaalleverancier voor badkamers en natte ruimten dankzij een rijke selectie van producten voor veeleisende projecten. Botament biedt ook een uitgebreid assortiment producten voor gebruik in barrièrvrije douches.

Superieur dankzij geteste veiligheid

Vooral in natte ruimten, waar zelfs kleine lekken snel tot enorme waterschade kunnen leiden, is de veiligheid van groot belang. De in Bottrop gevestigde fabrikant van systeembouwmaterialen heeft zich dan ook laten certificeren volgens de European Technical Approval Guidelines, kortweg ETAG. Dit garandeert de veiligheid van een systeem dat in heel Europa is goedgekeurd en wordt gecontroleerd. Bouwers, aannemers en planners profiteren van gecoördineerde systemen en de volledige aanspraak op garantie. Botament vervaardigt haar waterdichte bouwplaten, doucheplaten en alle andere producten die tot het systeem behoren in eigen productie en garandeert zo volledige controle over kwaliteit, functionaliteit en veiligheid.

De vraag over het systeem in de natte ruimte

Of u nu architect, installateur of consument bent: bij de planning van een moderne, veilige en duurzame douche op vloerniveau is de eerste belangrijke beslissing die u moet nemen een van de twee meest gangbare vloersystemen: de individueel betegelde natte cel met speciaal geïnstalleerde lijnafwatering of de doucheboard, die met weinig moeite kan worden geïnstalleerd en volledig voorgeconfigureerd is. De keuze is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van de structurele omstandigheden – en het budget.

Individueel ontworpen natte ruimtes

Een betegelde doucheruimte met douchegoot kan in alle opzichten op maat worden gemaakt, maar is in principe duurder. Een van de redenen hiervoor is dat douchegoten niet overal kunnen worden geplaatst. Een betegelde, gelijkvloerse doucheruimte vergt dus tijd, vakkennis en ervaring. De grotere inspanning wordt beloond door een algehele esthetische ervaring die de badkamer diepte, een gevoel van ruimte en raffinement geeft. Voor deze toepassing heeft Botament Water LD ontwikkeld, een nieuwe roestvrijstalen lineaire afvoergoot voor inbouw in cementdekvloeren, die is voorzien van een in de fabriek aangebrachte afdichtingsmanchet voor een optimale aansluiting op de samengestelde waterdichtingssystemen en een tweede afwateringsniveau voor een gerichte

waterafvoer. Met zijn 2-zijdige helling is hij geschikt voor directe betegeling en is hij standaard verkrijgbaar met zowel horizontale als verticale vloerafvoeren in vele maten. Een geïntegreerde afwerkbalk en het 5-voudig in hoogte verstelbare roestvrijstalen frame zorgen voor maximale flexibiliteit. Met de Botament Water LD roestvrijstalen goot biedt Botament een perfecte oplossing die zowel getest is volgens ETAG 022-3 als volledig voldoet aan de eisen van DIN 18534.

Doucheplanken – flexibel en betaalbaar

Een snelle en meestal goedkopere oplossing is het plaatsen van een doucheboard. Hierdoor is het niet alleen niet meer nodig de helling in de dekvloer te verwerken, maar is ook de droogtijd ervan verkort. De doucheboard is dus snel geplaatst en kan al na korte tijd betegeld worden. Botament DB doucheboard scoort met aantrekkelijk design, krachtige functionaliteit en individueel aanpasbare installatie. Tegelijkertijd zijn ze ontworpen voor veelvuldig gebruik in vochtige en natte ruimten, hebben ze een bijzonder stabiele en veerkrachtige oppervlakteafwerking en zijn ze zelfs toegankelijk voor rolstoelen. Zij behoren tot de veiligste en meest innovatieve producten op de markt. Botament doucheboards zijn waterdicht en hebben daarom al een afdichting in de verbinding met tegels en platen voor waterimpactklasse W2-I volgens DIN 18534. Ze zijn ook waterdicht volgens ETAG 022-3. De doucheboards hebben een ingebouwd afschot, zijn gelijk met de vloer en barrièrvrij. Geavanceerde coatingtechnologie vormt de basis voor een praktisch en veilig ontwerp van natte ruimten. De toepassing is in alle opzichten flexibel – niet in de laatste plaats omdat de doucheboards in veel verschillende maten verkrijgbaar zijn, naar keuze met geïntegreerde lijnafwatering of puntafwatering. Tenslotte zorgen het lage gewicht en de eenvoudige hantering voor een snelle en eenvoudige installatie.

Kies in elk geval het beste

Beide alternatieven hebben hun specifieke sterke punten – afhankelijk van de eisen van de klant en de inbouwsituatie. Welke variant ook wordt gebruikt, met Botament kunt u altijd kiezen uit het beste. Op die manier profiteert de klant van perfect op elkaar afgestemde componenten bij de installatie van de gekozen oplossing. Want Botament levert niet alleen doucheboards en drainuitlopen, maar ook installatieproducten van kant-en-klare dekvloer tot bouwchemie volledig uit één hand. Op deze manier behoudt Botament altijd de volledige controle over de kwaliteit, functionaliteit en veiligheid van het productassortiment en biedt het voor elke toepassing het juiste product. Dit opent talloze mogelijkheden om de badkamer naar wens in te richten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!