Inloopdouches met roestvrijstalen lijnafvoersysteem Water LD

De markttrend van inloopdouches is al geruime tijd aan de gang en zal ook in de toekomst steeds meer toepassing vinden. Momenteel kan worden gesteld dat ongeveer 35 % van alle nieuwe badkamers een inloopdouche heeft. Bijna iedereen wil volledige toegankelijkheid in de badkamer, die steeds meer een oase van welzijn wordt. Puur functionele badkamers zijn zelden meer te vinden – moderne badkamers moeten een gevoel van luxe en welzijn uitstralen.

Vaak wordt bij badkamerrenovaties de gelegenheid te baat genomen om de badkuip volledig te verwijderen en te vervangen door een douche. De klant besluit de badkuip weg te doen om verschillende persoonlijke redenen, b.v. omdat er geen kleine kinderen meer thuis wonen. Dit is zeker ook de reden waarom de afmeting 1,80 x 0,90 m van Botament’s best verkochte product opvalt. De klant wil een moderne doucheruimte met vrijheid van ontwerp. Vaak gebeurt dit ook met het oog op betere toegankelijkheid bij hogere leeftijd.

USP van het lijnafvoersysteem van roestvrij staal Water LD

  • Volledig roestvrijstalen ontwerp
  • Secundair afwateringsniveau
  • Af fabriek gemonteerde afdichtingsmanchet
  • Omkeerbaar deksel van roestvrij staal
  • Geïntegreerde afstrijkrand voor dekvloer
  • 5-voudig in hoogte verstelbaar roestvrij stalen frame
  • Vele maten beschikbaar

Haarzeef en stankafsluiter

Haarzeef en stankafsluiter zijn opgenomen in het leveringsprogramma van het Water LD lijnafvoer standaardassortiment van producten. Het voordeel van het roestvrij stalen ontwerp is dat de zeef hygiënisch gemakkelijk en ongecompliceerd te reinigen is. De afvoer is om veiligheidsredenen stevig gelast. Het is geen kliksysteem, waar gemakkelijker lekken kunnen ontstaan.

De haarzeef, die tevens dienst doet als stankafsluiter, bevindt zich in het binnenste gedeelte van het kanaal. Het kan gemakkelijk worden verwijderd voor schoonmaakdoeleinden. Je hebt altijd goede toegang tot de sifon voor eenvoudige reiniging. Zelfs kleine verstoppingen kunnen gemakkelijk worden verholpen nadat de sifon is verwijderd.

Afdichtingsmanchetten en componenthoogten

Een in de fabriek gemonteerde afdichtingsmanchet zorgt voor installatie dicht tegen de muur. Dit betekent dat er geen apart gootsysteem met opstaande randen of iets dergelijks nodig is. Met de 14 mm flens kunt u de goot dicht tegen de wand monteren. De tegel die van boven is ingelijmd, heeft later slechts een kleine schaduwvoeg. Het ontwerp van de afdichtingsbus voldoet aan DIN 18534. Het bijzondere hieraan is dat het verwerkt kan worden met een 2C epoxy systeem. Dit is bijzonder nuttig voor commercieel gebruik, aangezien hier vaak sterke of zure reinigingsmiddelen worden gebruikt. Bij deze hoge belastingen zou een andere lijm tot problemen kunnen leiden.

Wat de hoogte van de componenten betreft, is het systeem uiterst slank. Er zijn twee verschillende afvoersystemen met een DN 40 of een DN 50 afvoer. De uitlijning gebeurt met XPS-blokken (geëxtrudeerd schuim). Dit is voordelig voor de verschillende projecten. De tegelzetter wil geen systeem waarbij hij veel moet schroeven en de hoogtes moet aanpassen. Met de tegellijm kunnen de XPS-blokken gemakkelijk en ongecompliceerd worden uitgelijnd.

Roestvrijstalen afdekplaat of tegelraam en multifunctionele lijm

Een omkeerbaar roestvrijstalen deksel biedt een 2 in1 oplossing. De eindklant kan beslissen of hij een omkeerbare roestvrijstalen afdekking wenst of een 2-in-1 oplossing. De eindklant kan beslissen of hij een roestvrij stalen afdekking wil of een tegelbekleding in gootlook erop. Het betegelen met de tegel die in het bredere douchegedeelte zal worden gebruikt, kan naar behoefte worden gedaan. De op maat gesneden tegel kan op zijn plaats worden gelijmd met een MS-polymeer, b.v. met de MS 6, de multifunctionele lijm en afdichtingskit.

De MS 6 biedt een uitstekende hechting en een flexibele verlijming. Het multifunctionele talent in de cartridge is een kleine alleskunner en probleemoplosser voor verschillende uitdagingen. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, b.v. bij het hechten van een afdichtingstape op een deurverbinding of bij het hechten van een afdichtingstape op een stalen ondergrond. Het product wordt gekenmerkt door een zeer sterke hechting en een hoge chemische bestendigheid. Het materiaal is neutraal cross-linking en bovendien getest in het kader van ETAG 022. Het materiaal is goedgekeurd voor stuikverlijming, zodat bouwplaten als waterdichte laag kunnen worden gebruikt.

Het tegelframe van de Water LD is verstelbaar van 8-18 mm. De verschillende hoogtes kunnen worden ingesteld via zogenaamde cascadesystemen. Indien een zeer dikke natuursteen of een zeer dun glasmozaïek moet worden gebruikt, kunnen individuele kaders worden gemaakt volgens de vereisten. Het frame dient als afwerkingsprofiel, zodat u altijd een zuiverre rand heeft om langs te zagen.

Secundair afwateringsniveau en afwateringscapaciteiten

Een secundair afwateringsniveau is vaak omstreden. Onze tip: Installeer het frame en sluit het af met tegellijm. Dit heeft het voordeel dat het water dat over het kleefbed naar de lijnafwatering loopt, in het secundaire afwateringsniveau kan druppelen, maar dat het water dat zich tijdens het douchen ophoopt, niet kan “opklotsen”. Als u de voeg niet dichtmaakt, zou het water daar stijgen en vervolgens in het lijmbed dringen. Daarom moet het open gedeelte netjes worden afgedicht met tegellijm en vervolgens moet een blijvend elastische voeg worden aangebracht.

De afvoercapaciteit van de Water LD is 36 of 51 liter per minuut, afhankelijk van het goottype. Een standaard douchearmatuur heeft een capaciteit van 9 liter/minuut, grote douchepanelen hebben een capaciteit van ongeveer 25 liter. Hier moet u er nog rekening mee houden of deze stroom überhaupt komt, bijvoorbeeld als u een warmwatersysteem hebt of op de derde verdieping woont. Deze standaardwaarden zijn slechts het maximum die gehaald kunnen worden. Met beide afvoeroplossingen zit u aan de veilige kant, vanwege het grote afvoervolume.

Afhankelijk van de uitvoering heeft de Water LD een terugstroomhoogte van 25 of 30 mm. Dit is belangrijk voor de stankafsluiter, zodat er geen onaangename geuren uit de afvalwaterleiding kunnen opstijgen.

Breedtes van 700/800/900/1000 mm zijn standaard leverbaar. Deze afmetingen kwantificeren elk de buitenafmetingen, de totale breedte van het gehele afwateringssysteem. De varianten DN 40 en DN 50 zijn beschikbaar. Speciale afmetingen of individuele lasergravures zijn mogelijk op aanvraag.

Een deksel van de lijnafwatering in roestvrij stalen uitvoering kan worden voorzien van een lasergravure volgens de wensen van de klant, bijvoorbeeld met het logo van de klant of het hotel. Als de klant dit als een cruciaal punt beschouwt, zijn hier vele grafische mogelijkheden denkbaar.

De productie vindt plaats in Duitsland, dus de leveringsroutes zijn uiterst kort.

Installatie van de Water LD

Als u werkt aan vloerverwarming of aan isolatie, kunt u geen XPS-blokken gebruiken, maar moet u de lijnafwatering volledig in de dekvloermortel uitwerken. Als de XPS-blokken rechtstreeks op de isolatie zouden worden geplaatst, zouden er anders mogelijke bewegingen kunnen optreden. In dat geval moet de Water LD in de dekvloer worden verwerkt.

Na de installatie is het verplicht een lektest uit te voeren. Giet met een kopje water in de afvoer van de leiding om te controleren of alles dicht is.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Inbedding van de afvoergoot in de dekvloer

De dekvloer kan eenvoudig en moeiteloos worden gemaakt met de M54 FM snelle gebruiksklare mortel. Door een fijne sorteringscurve en weinig bindmiddelen, is dit niet erg kleverig en gemakkelijk te tekenen. Dit voorkomt dat de dekvloer aan de rakel blijft kleven.

De M 54FM heeft een extreem lange verwerkingstijd van 120 minuten. Als het snel droogt, kan het na 24 uur met tegels worden bedekt. Bovendien wordt het gekenmerkt door zijn grote sterkte. Hij is CT-C35-F5 getest volgens DIN EN 13813.

Uiteraard heeft Botament niet alleen de snelle dekvloer in haar productportfolio, maar ook het snelle dekvloerbindmiddel. Dit wordt aanbevolen voor grotere projecten met hogere materiaaleisen. De mengverhouding is 1:5, en toch bereikt het product een hoge sterkteklasse van CT-C35-F6. Het product wordt ook gekenmerkt door een lange werktijd van 120-180 minuten. Vooral in de zomer, wanneer de temperaturen stijgen, is het belangrijk dat de dekvloerproducten niet te snel vast komen te zitten.

Botament object dienst

Wij adviseren u vooraf of ondersteunen u ter plaatse. Wij geven u graag advies in geval van een aanbesteding of indien u nog niet erg vertrouwd bent met het onderwerp. 

U wilt ondersteuning? Onze buitendienst staat te allen tijde voor u klaar. Wij bieden u graag de mogelijkheid om samen met onze toepassingstechnici een doucheplaat of lijnafvoer te installeren.

Ook als u vragen hebt over wat er precies in aanbestedingen moet staan, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

FAQ

Dit is in voorbereiding, het volume op de markt is relatief laag. Als de afvalwaterleiding door het betonnen plafond moet worden geleid. Er komt een ronde pot en een brandbeveiligingssysteem. Een brandbeveiligingssysteem is altijd vereist als u in de openbare gebouwensector bent, zoals een ziekenhuis of hotel.

Op het gebied van speciale oplossingen zijn er vele individuele mogelijkheden, bijv. ook druppelsystemen/-patronen kunnen worden afgebeeld. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

In het standaardgamma zijn uitvoeringen in geborsteld roestvrij staal verkrijgbaar. Neem contact met ons op voor speciale verzoeken.

Wat de prijzen betreft, kunt u zich in vertrouwen tot onze vertegenwoordigers of klanten wenden.

In elk geval zijn er eenmalige programmeer-/instelkosten voor het graveren. Graveren is mogelijk vanaf 5 stuks.

De langste goot tot nu toe was 2,80 m lang en werd in een houten kist verzonden. Dit was verreweg het langste product. Met machines is veel mogelijk, maar de logistiek wordt op een gegeven moment moeilijk.

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!