Botament Blatt Logo

ETAG geeft zekerheid

Waarom de Europese technische
beoordeling zo belangrijk is voor u.

Botament Blatt Logo

Uitsluitend complete afdichtingssystemen

Met ons vochtige ruimtesysteem biedt Botament u de perfecte
“Alles in één hand” oplossing voor uw badkamerproject
en de hele zaak volledig ETAG 022 gecertificeerd.

ETAG Werbebild

ETAG

Wat betekent ETAG eigenlijk?
De term ETAG staat voor European Technical Approval Guidelines (Europese technische goedkeuringsrichtlijnen). De hier vastgelegde richtlijnen vormen de basis van een in heel Europa geldende uniforme, onafhankelijke testprocedure voor de beoordeling van de prestatiekenmerken van een bouwprodukt en in het bijzonder van complete systemen. Het is dus het Europese equivalent van het door het Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt) afgegeven bouwkeuringscertificaat.
Goedkeuring.

Wat kan met ETAG worden gecertificeerd?
Afzonderlijke bouwproducten, b.v. bouwplaten of lijmen, alsmede complete systemen bestaande uit op elkaar inwerkende bouwproducten. Niet alleen worden product- en systeemimmanente eigenschappen getest, zoals waterdichtheid of weerstand tegen mechanische of chemische belasting, maar ook het volledige productieproces, het kwaliteitsbeheer en de goederenstroom.

Wat zijn de voordelen van ETAG voor de klant?
Het door de bouwinspectie gecertificeerde bewijs dat het product of het complete systeem met succes een veeleisende testprocedure heeft doorstaan, aan alle Europese richtlijnen voldoet en daarom in de hele EU zonder beperkingen kan worden gebruikt. Bovendien is ETAG een onafhankelijke verificatie van prestatiekenmerken die niet onder een geharmoniseerde norm vallen. Zowel het verwerkingde bedrijf als de gebouweigenaar profiteren zo van maximale veiligheid in uitvoering en kwaliteit.

Wat zijn de risico’s van uitvoering zonder ETAG?
In Duitsland mogen alleen waterdichtingssystemen met een geldige goedkeuring worden gebruikt. Naast het waterdichtingsproduct omvat het systeem ook de grondering, de afdichtingstape en de tegellijm. Afwijkingen van de productsystemen zijn wettelijk gezien een gebrek. In het ergste geval kan dit leiden tot rechtsvorderingen tegen het verwerkingsbedrijf of tot ontmanteling zonder dat lekken zijn opgetreden.

Wat maakt Botament® bij de ETAG zo opmerkelijk?
Botament® is momenteel de enige marktdeelnemer en leverancier die de in de ETAG-certificering geteste bouwchemicaliën en waterdichte bouwplaten in eigen productie vervaardigt. Zonder ingekochte componenten behoudt Botament® dus altijd de controle over kwaliteit, functionaliteit en veiligheid. Dit betekent: volledige garantieclaims voor zowel bouwers als verwerkers.

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!