Botament Blatt Logo

Duurzaam denken en uitvoeren - Onze strategie voor duurzaamheid

Botament, met vertrouwen. Onze Missie verplicht ons ertoe ook het belangrijke, toekomstgerichte thema duurzaamheid op een betrouwbare en verantwoordelijke manier aan te pakken. Daarom hebben wij een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld, die als basis dient voor alle besluitvormingsprocessen van economische, ecologische en sociale aard. Maar maakt dat ons al duurzaam?

Wij streven ernaar de kleinst mogelijke milieuvoetafdruk achter te laten in de gehele waardeketen, door te streven naar voortdurende verbetering van de kwaliteit, de duurzaamheid van onze productsystemen en de milieuprestaties. Tegelijkertijd willen wij door een hoge ergonomische functionaliteit en variabiliteit enerzijds en de winstgevendheid van de onderneming anderzijds een consequente duurzaamheidsoriëntatie bereiken. Dit geldt met name voor ons specialisme in oplossingen voor natte- en vochtige ruimten:

Globus auf Blatt
  • Onze bouwsystemen leveren een goede bijdrage aan de duurzaamheid. Vanuit energetisch oogpunt hebben ze een positief effect op de renovatie van een badkamer, verminderen transmissie-warmteverliezen en besparen zo op verwarmingskosten. Het hiervoor gebruikte XPS-kernmateriaal wordt al jaren zonder milieuschadelijke drijfgassen geproduceerd.
  • Onze totaalaanpak vermindert het aantal contactmomenten voor alle vakmensen die bij de bouw betrokken zijn – in nieuwe gebouwen en bij renovaties. Wij combineren de productsegmenten bouwchemie en bouwsystemen, waardoor niet alleen de complexiteit van de orderverwerking wordt verminderd, maar ook het aantal contactpunten op het gebied van de levering van goederen en logistiek. Enerzijds leidt dit tot een hogere en dus efficiëntere proceskwaliteit, van planning tot uitvoering. Anderzijds wordt het milieu ontlast door de vermindering van de transportbewegingen.
  • Het is van cruciaal belang dat de twee produktsegmenten perfect op elkaar zijn afgestemd en derhalve in bijzondere mate voldoen aan het criterium van de levensduur. In zekere zin is dit een statement voor kwaliteit, waardevastheid en tegen het hoge tempo van vandaag.
  • Onze modulaire bouwsystemen zijn in vergelijking zeer licht en dus niet belastend voor de rug. Bovendien zijn ze stofarm en leveren ze dus een waardevolle bijdrage tot de gezondheid van onze klanten op de bouw.
  • De M1-classificatie van onze bouwsystemen bevestigt dat ook aan de hoogste Europese normen voor binnenluchtkwaliteit wordt voldaan.
  • Het samenspel van gezondheid, de veiligheid van de installaties en de praktische bruikbaarheid van de drempelloze en dus aan de leeftijd aangepaste badkamer, betekent een meerwaarde in termen van behagelijkheid, functioneel comfort en leidt uiteindelijk ook tot tevredenheid van de bewoner.

Botament, met vertrouwen duurzaam.

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!