Botament voor vochtige ruimtes: geteste veiligheid met een systeem!

Veiligheid is de hoogste prioriteit bij de uitvoering van projecten voor bouwers in hun eigen woning. Dit geldt vooral voor projecten in de badkamer. Voor ambachtslieden die in alle opzichten aan deze klanteneis willen voldoen, zijn de producten van Botament ideaal. Het spectrum reikt van bouwplaten en doucheboards met puntuitloop tot innovatieve drainuitloop geheel van roestvast staal en perfecte bouwchemicaliën.

Individueel of als systeem: Botament ontwikkelt als totaalleverancier voor badkamers en natte ruimten al decennialang hoogwaardige bouwplaatproducten en kan als zusterbedrijf van MC-Bauchemie ook putten uit innovatieve additieven uit eigen productie. Deze combinatie van de twee expertisegebieden is uniek op de markt als geheel.

Of het nu gaat om uitbreiding of verbouwing, modernisering of uitbreiding: natte ruimten stellen bijzondere eisen aan de vakman en het gebruikte materiaal. Want als hier iets mis is, is de schade snel aanzienlijk – niet alleen voor de getroffen ruimte zelf, maar mogelijk ook voor het constructie van het gebouw.

Een gesprongen leiding in de muur is een van de vrij zeldzame oorzaken van waterschade. Lekken daarentegen zijn veel vaker het probleem. Als bijvoorbeeld de afdichting van de douche of de badkuip defect is, zal water het metselwerk binnendringen. Dan moet er onmiddellijk actie ondernomen worden!

Professionele renovatie zorgt ervoor dat de badkamer niet alleen een aanzienlijke verhoging van de woonkwaliteit biedt, maar ook het risico op lekkage tot een minimum beperkt. En dat op duurzame wijze en op lange termijn. Dit is natuurlijk vooral belangrijk bij nieuwbouwprojecten.

Een bijzonder eenvoudige manier om een rondom waterdichte badkamer te realiseren is het gebruik van de ETAG 022-gecertificeerde Botament BP bouwplaat. Omdat dit al absolute dichtheid garandeert zonder verdere maatregelen. Het paneel bestaat uit drie lagen: Een schuimkern is ingebed tussen een cementgebonden boven- en onderlaag. Het paneel is 100 % waterdicht. Dankzij deze speciale coating kunnen Botament-klanten er zeker van zijn dat zij technisch superieure producten gebruiken met een echt concurrentievoordeel. Dit geldt ook voor de manuele inspanningen, aangezien tot 50% van de verwerkingstijd kan worden bespaard in vergelijking met conventioneel gemetselde muren.

Dankzij de uitstekende eigenschappen van het professionele product kunnen ruimten snel en veilig worden ingericht. Het is gemakkelijk te vormen, isoleert en ondersteunt tegelijk en is hittebestendig tot 70 °C. Bovendien kan het naar wens worden betegeld zonder grondering. De waterdichte bouwplaatoplossing is geschikt voor een breed scala van toepassingen: voor het egaliseren van de ondervloer, voor de bouw van wastafels of scheidingswanden of voor de bekleding van buizen en badkuipen. Dit maakt de Botament BP bouwplaat perfect voor het uitvoeren van individuele kamerideeën.

Een activiteit die steeds belangrijker wordt, is de installatie van open inloop douches. Klanten zijn snel overtuigd van de voordelen! Enerzijds is douchen gewoon veel leuker als je voldoende vrije ruimte om je heen hebt in plaats van een kleine cel; anderzijds zijn deze badkamerruimtes bijzonder comfortabel om in te stappen en te gebruiken en, last but not least, relatief gemakkelijk schoon te maken.

Bij inloopdouchesystemen zijn functionaliteit en veiligheid van cruciaal belang. Botament-doucheplanken, die speciaal zijn ontworpen voor veel gebruikte vochtige en natte ruimten, worden hier aanbevolen. Ze behoren tot de veiligste en meest innovatieve producten op de markt en scoren ook met hun technisch superieure coating.

Botament doucheboards hebben een ingebouwd afschot, zijn gelijk met de vloer en barrièrevrij. Aantrekkelijk design ontmoet krachtige functionaliteit en individueel aanpasbare montagemogelijkheden.

De douche-elementen zijn verkrijgbaar in vier uitvoeringen:

  • met gedecentraliseerde puntuitloop,
  • met centrale puntuitloop,
  • met lineaire drainuitloopmet volledig geïntegreerde afvoertechniek,
  • met roestvrijstalen drainuitloop met omkeerbaar roestvrijstalen deksel.

Natuurlijk zijn de Botament douchepanelen ook waterdicht gecertificeerd volgens ETAG 022.

Vooral in deze tijd wordt de vakman niet alleen beoordeeld door de architect of de projectleider, maar ook door de eindklant zelf wat betreft de controleerbaarheid van de diensten die hij aanbiedt en de materialen die hij gebruikt. Geteste systemen worden in dit verband dan ook steeds belangrijker – en verwacht door de klant. In dit verband zijn de ETAG, de Europese technische goedkeuringsrichtlijnen, de belangrijke norm geworden voor test- en certificatieprocedures.

De ETAG-richtsnoeren vormen de basis van een in heel Europa geldende uniforme, onafhankelijke testprocedure voor de evaluatie van prestatiekenmerken. Niet alleen afzonderlijke bouwproducten, b.v. bouwplaten of lijmen, worden gecertificeerd, maar ook complete systemen die uit op elkaar inwerkende bouwproducten bestaan. Hier worden niet alleen product- en systeemimmanente eigenschappen getest, zoals waterdichtheid of bestendigheid tegen mechanische of chemische belasting, maar ook het gehele produktieproces, het kwaliteitsbeheer en de goederenstroom. Tegelijkertijd is Botament momenteel de enige marktspeler en leverancier die de gecertificeerde bouwchemicaliën en watervaste bouwplaten die in het kader van de ETAG-certificering worden getest, volledig in eigen huis produceert.

Op deze manier behoudt Botament altijd de volledige controle over de kwaliteit, functionaliteit en veiligheid van het productassortiment en biedt het voor elke toepassing het juiste product. Dit opent verschillende mogelijkheden om de badkamer naar wens in te richten. Bovendien profiteren bouwheren, aannemers en planners van perfect op elkaar afgestemde en gecertificeerde systemen die een perfect afgedicht eindresultaat garanderen. ETAG gecertificeerd en duurzaam veilig. Volledig in één hand.

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!