De innovatie de compound afdichting

MULTIPROOF® is een één-component hybride afdichting voor het vervaardigen van afdichting in combinatie met tegels en platen in binnen- en buitenruimten. Dankzij de veelzijdige productprestaties kan MULTIPROOF® zowel als afdichting of als minerale afdichtingsspecie worden gebruikt.

 • Voldoet aan de testvoorschriften voor W0-I tot W3-I volgens DIN 18534
 • Voldoet aan de testvereisten voor balkons en terrassen in combinatie met tegels en platen volgens DIN 18531
 • Getest volgens de testprincipes voor waterdichting in combinatie met tegels en platen (PG AIV-F) van DIBt
 • Getest volgens de Europese norm voor waterdichte producten die in vloeibare vorm worden aangebracht (DIN EN 14891)
 • Extra lange verwerkingstijd
 • Perfecte consistentie voor spatelen, borstelen en rollen
 • Zeer flexibel en scheuroverbruggend door vezelversterking
 • Scheuroverbrugging getest bij – 20 °C
 • Hersluitbare verpakking – Geen verlies van materiaal
 • Geen water en stroom nodig
 • Kan voor grote projecten worden gespoten
 • Gripvaste oppervlak voor optimale vertanding met de tegellijm

Vooruitlopend op de Standaard voor Afdichting

Met MULTIPROOF® heeft Botament een product ontwikkeld voor de productie van gelijmde afdichting (AIV-F) met tegels en platen in binnen- en buitenruimten, dat tot op heden uniek is op de markt. Het ongebruikelijke hybride afdichtingssysteem van de fabrikant van systeembouwmaterialen uit Bottrop kan zowel als polymeerdispersie of als minerale afdichtingsspecie worden gebruikt – daardoor hoeft de tegelzetter niet van materiaal te veranderen.

MULTIPROOF® is getest volgens de DIBt-testprincipes voor samengestelde waterdichting (PG-AIV F) en DIN EN 14891 en kan worden toegepast in de betreffende waterimpactklasse en met de vereiste laagdikte. De uiterst flexibele, scheuroverbruggende en vezelversterkte afdichting loopt momenteel echter nog voor op de norm: hoewel MULTIPROOF® in de materiaalklasse polymeerdispersies voorkomt, brengt het ook de vereiste prestaties voor de materiaalklasse minerale afdichtingsslurry’s met zich mee.

Op voorwaarde dat de klasse van blootstelling aan water, het gebruik van een polymeerdispersie toelaat, kan MULTIPROOF® met een droge laagdikte van minstens 0,5 mm (2-laagse toepassing) worden aangebracht Voor vloeroppervlakken is voor een scheuroverbruggende, minerale afdichtingsspecie, met een minimale droogsterkte van 2 mm aan te brengen.

Of het nu gaat om waterdichtheid binnenshuis volgens DIN 18534 Deel 3 in de stootklassen W0-I tot W3-I, of om het waterdicht maken van balkons, loggia’s en arcades volgens DIN 18531 Deel 5: Het toepassingsgebied dekt de dagelijkse waterdichtheidstaken van de tegelzetter volledig af en hij heeft in de toekomst nog maar één product nodig om bijvoorbeeld de noodzakelijke dikte van de waterdichtingslaag ter plaatse van de douche op vloerniveau te verkrijgen.

De verwerking is net zo flexibel. MULTIPROOF® is spatelbaar, machinaal spuitbaar, rolbaar en kwastbaar. Tegelijkertijd maakt het gebruiksklare, één-componentige product het mogelijk op elk moment deelhoeveelheden direct vanuit de verpakking te gebruiken, de verpakking opnieuw te sluiten en zo direct op de volgende bouwplaats te gebruiken. Zonder overschot, zonder verlies van materiaal.

Vooraf gronderen is ook niet nodig. Een kleurverandering tijdens het droogproces dient als visuele controle. Door het hoge vezelgehalte heeft het product een zeer hoge interne sterkte. Het afgewerkte oppervlak is anti-slip en vormt dus een uitstekend contactoppervlak voor de tegellijm die later wordt aangebracht. Het zijn niet in het minst deze laatste punten die het dagelijkse werk van de tegelzetter vergemakkelijken.

Sinds 1988 staat de naam Botament voor systeembouwmaterialen van professionele kwaliteit en is het een gevestigde naam geworden in de bouwsector. Het bedrijf produceert momenteel op zes locaties in Europa. Als dochteronderneming van MC-Bouwchemie maakt Botament GmbH & Co. KG gebruik van de volledige ontwikkelingsknowhow van de MC-groep, waarin ruim 180 medewerkers zich uitsluitend bezighouden met onderzoek en ontwikkeling, en distribueert zij bouwchemische productsystemen in heel Europa.

MULTIPROOF®

Hybride afdichting 1K

Beschrijving van het product
MULTIPROOF® is een één-componentige hybride afdichting voor het vervaardigen van een compound afdichting met tegels en platen in binnen- en buitenruimten.

MULTIPROOF® is een praktisch 2in1-product en kan worden aangebracht als een afdichtingsfilm of als een afdichtingsspecie in twee verschillende diktes, afhankelijk van de werking van het water.

Voordelen

 • Klaar voor gebruik
 • Getest voor de klassen van blootstelling aan water
 • W0-I tot W3-I
 • Zeer flexibel, scheuroverbruggend en vezelversterkt
 • Geen grondering nodig
 • Waterdichting uit composietmateriaal op balkons en terrassen
KleurPUVerpakkking/ VPEVerpakkingen/ Pallet
grijs10 kg emmer1 x 10 kg33 x 10 kg
18 kg emmer1 x 18 kg16 x 18 kg

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!