Multifuge Diamant MAX

Innovatie en prestaties

Topkwaliteit - gemakkelijker dan ooit tevoren!

Eenvoudig mengen, eenvoudig aanbrengen, gemakkelijk wassen

Eenvoudig mengen
Mengen in een handomdraai Componenten A en B kunnen in willekeurige volgorde aan component C in de emmer worden toegevoegd. Vervolgens mengen en Multifuge Diamond MAX is klaar voor gebruik.

Eenvoudig aanbrengen
De nieuwe 3C-formule maakt gemakkelijk aanbrengen met één hand mogelijk, evenals een extra lange verwerkingstijd.

Eenvoudig wassen
Geen wasmiddelen nodig, de tegels kunnen gemakkelijk worden gewassen. Dat scheelt een heleboel sponzen!

Nu in 3C - Multifuge Diamant MAX

Multifuge Diamond MAX is een 3-componenten, multifunctionele reactieharsmortel en lijm voor binnen en buiten. De nieuwe 3C-formule maakt een snelle en gemakkelijke toepassing mogelijk, evenals een extra lange verwerkingstijd.

Revolutionair Kleur schittering

Zeer fijn oppervlak dankzij een perfect afgestemde sorteringscurve

Kleur: Wit (Nr. 10)

Kleur: Grijs (Nr. 24)

Kleur: Antraciet (Nr. 26)

Cacao (nr. 38)

Zandgrijs (nr. 15)

Titaan grijs (Nr. 25)

Zilvergrijs (nr. 16)

Pergamon (Nr. 11)

Jura beige (nr. 35)

Havana (Nr. 40)

Mokka (nr. 41)

MAXimale veiligheid
voor privékamers en zakelijke

Agressieve schoonmaakmiddelen worden beschouwd als de grootste oorzaak van voegschade.
Het probleem is de zuren die ze bevatten, die helaas niet alleen vuil en kalkaanslag verwijderen.
Bij hoge concentraties en lange blootstellingstijden kunnen zure reinigingsmiddelen cementvoegen aantasten.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Hoge oppervlakteprestatiest ook voor geprofileerde tegels

Commerciële en industriële sectoren

Multifuge Diamond MAX is bestand tegen de zwaarste mechanische en chemische belastingen en is slijtvast. De lange verwerkingstijd na het mengen en het gemakkelijke aanbrengen maken een snelle toepassing mogelijk. Overtollig materiaal kan gemakkelijk met water worden verwijderd.

Eersteklas kleurdiepte ook voor donkere kleuren

Privé woon- en natte ruimtes

Passende voegen bij donkere tegels – dankzij de hoge kleurechtheid van Multifuge Diamond MAX is deze hoogwaardige voegmortel bijzonder geschikt voor donkere tinten en zet deze vakkundig en duurzaam af. Door zijn hoge bestendigheid tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen is hij perfect voor natte ruimten, douches met gelijkvloerse toegang en betegelde woonruimten.

Onverslaanbaar met betreking tot weerstand en hygiëne

zwembaden en wellnessruimten

Permanente vochtigheid vormt een zeer goede voedingsbodem voor schimmels en micro-organismen, en daarom moeten vochtige en wellnessruimten vaak en soms intensief worden schoongemaakt. Door zijn hoge weerstand trotseert Multifuge Diamond MAX ook chloor en afwisselende reinigingsmethoden. Dit maakt het speciale voegmiddel bij uitstek geschikt voor het voegen van zwembaden, douches en sanitaire ruimten.

Rechtstreeks op de samengestelde waterdichting werk

Balkons en terrassen

Met de combinatie van Multifuge Diamond MAX en Terrachamp is de installatie van balkons en terrassen eenvoudiger en veiliger dan ooit tevoren. Bij balkons en terrassen kunnen de tegels rechtstreeks op de verlijmde waterafdichting worden gelegd, en ook grote formaten kunnen zonder problemen worden gelegd.

De nieuwe referentie voor voegwerk

Met Multifuge Diamond MAX presenteert Botament een innovatieve multifunctionele reactieharsmortel en -lijm van de nieuwste generatie. Het overtuigt met maximale prestaties en functionaliteit voor wand- en vloerbekleding binnen en buiten. Zijn sterke punten: gemakkelijk mengen, gemakkelijk aanbrengen, gemakkelijk afwassen – en een onovertroffen chemische weerstand.

Reactieharsmortels van de kwaliteitsklasse RG worden beschouwd als veelzijdige allrounders, die zowel in bijzonder zwaar belaste commerciële en industriële ruimten als in optisch veeleisende particuliere woon- en natte ruimten hun sterke kanten tonen. Dat Botament’s drie-componenten Multifuge Diamond MAX nieuw ontwikkeld is op basis van epoxyhars, is geen uitzondering. Het hoogwaardige uiterlijk komt overeen met een zeer fijne cementgebonden voeg en combineert een groot aantal toepassingsmogelijkheden met een bijzonder gemakkelijke verwerking bij het voegen van steengoed en fijn steengoed, glasmozaïek, splijttegels, vloertegels met klinkers, grofkeramiek en keramisch mozaïek.

Aan het gekleurde zand, dat als poedercomponent in een emmer in acht verschillende tinten verkrijgbaar is, worden twee vloeistoffen toegevoegd. Multifuge Diamond MAX is onmiddellijk na het mengen gebruiksklaar en maakt dankzij de nieuwe formule een snelle en gemakkelijke toepassing met één hand mogelijk, evenals een extra lange vewerkingstijd tot 80 minuten.

In de commerciële en industriële sector maakt Multifuge Diamond MAX een hoge oppervlakteprestatie mogelijk tijdens het aanbrengen, zelfs met geprofileerde tegels. Het is ook bestand tegen de sterkste mechanische en chemische belastingen en is slijtvast – ideaal voor gebruik in commerciële keukens, laboratoria, wasplaatsen en in de voedingsmiddelenindustrie. Dankzij zijn hoge weerstand is de speciale voegmortel ook bestand tegen chloor en wisselende reinigingsmethoden en is hij bij uitstek geschikt voor het voegen van zwembaden, drinkwaterreservoirs en sanitaire ruimten.

Dankzij de speciale samenstelling is het gebruik van de nieuwe reactieharsmortel van Botament ook interessant voor particuliere woon- en natte ruimten. Aangezien hier vaak agressieve huishoudelijke reinigingsmiddelen worden gebruikt, kunnen cementgebonden voegen snel worden aangetast. De hoge weerstand tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen maakt Multifuge Diamond MAX daarentegen perfect voor het voegen van betegelde woonruimtes, veeleisende badkamers en vooral inloopdouches De hoogwaardige voegmortel brengt vooral donkere tegels vakkundig en duurzaam op de voorgrond.

Mutlifuge Diamond Max is ook geclassificeerd als een R2T reactieve harslijm volgens DIN 12004 en kan worden gebruikt als een stabiele tegellijm in alle acht beschikbare tinten. Vooral bij gebruik van doorschijnende materialen, bijv. bij het leggen van glasmozaïek, zorgt dit voor een gelijkmatig uiterlijk na het voegen.

Multifuge Diamond MAX van Botament is nu verkrijgbaar als een verpakking van 3,5 kg in wit (nr. 10), pergamon (nr. 11), zandgrijs (nr. 15), zilvergrijs (nr. 16), grijs (nr. 24), titaniumgrijs (nr. 25), antraciet (nr. 26) en cacao (nr. 38).

Sinds 1988 staat de naam Botament voor systeembouwmaterialen van professionele kwaliteit en is het een gevestigde naam geworden in de bouwsector. Het bedrijf produceert momenteel op zes locaties in Europa. Als dochteronderneming van MC-Bouwchemie maakt Botament GmbH & Co KG gebruik van de volledige ontwikkelingsknowhow van de MC-groep, waarin ruim 180 medewerkers zich uitsluitend met onderzoek en ontwikkeling bezighouden, en distribueert zij bouwchemische productsystemen in heel Europa.

MULTIFUGE® Diamond MAX

Multifunctionele reactiehars 3C

Productbeschrijving
MULTIFUGE® Diamond MAX is een multifunctionele reactieve harsmortel 3C voor wand- en vloerbekledingen binnen en buiten voor voegbreedtes van 2-10 mm. Dankzij zijn revolutionaire kleurvastheid is het materiaal niet alleen geschikt voor de typische toepassingsgebieden in de industrie en de commerciële sector, maar ook voor veeleisende vloermaterialen zoals in wellnessfaciliteiten en beursen.

Voordelen

 • Veelzijdig gebruik in de particuliere, commerciële en industriële sector
 • Revolutionaire kleurechtheid, ook bij donkere tinten
 • Getest volgens de strengste hygiënevoorschriften:
 • KTW/KSW-goedkeuring
 • Zeer hoge chemische en mechanische weerstand
 • Gemakkelijke verwerking – Uitstekend wasbaar met koud water

Multifuge Diamant MAX

Materiaal basis3-componenten epoxyhars systeem
KleurenWit (nr. 10), Pergamon (nr. 11), Zandgrijs (nr. 15), Zilvergrijs (nr. 16), Grijs (nr. 24), Titaangrijs (nr. 25), Antraciet (nr. 26), Jurabeige (nr. 35), Cacao (nr. 38), Havana (nr. 40), Mokka (nr. 41)
Leveringsvorm3,5 kg verpakking: in doos: 0,64 kg component (A), 0,25 kg component (B); in emmer: 2,6 kg gekleurd zand (C)
OpslagComponenten A+B: vorstvrij, koel en droog min. 12 maanden in gesloten originele verpakking. Component C: vorstvrij, koel en droog min. 30 maanden in gesloten originele verpakking.
Mengverhouding
ComponentABC
3/4 verpakking0,483 kg0,191 kg1,95 kg
1/2 verpakking0,322 kg0,128 kg1,30 kg
1/4 verpakking0,161 kg0,064 kg0,65kg
Verwerkingstijd~ 80 minuten
Begaanbaarna ~ 14 uur
Mechanisch belastbaarna ~ 3 dagen
Chemisch belastbaarna ~ 7 dagen
Verwerking- en ondergrondtemperatuur+ 10 °C tot + 25 °C
Eigenschappen
 • Voor voegbreedtes van 2 - 10 mm
 • Hoge kleurschittering
 • Uitstekende verwerkingseigenschappen
 • Gemakkelijk te wassen met koud water
 • Lange verwerkingstijd
 • Zeer fijn voegoppervlak
 • Zeer hoge chemische en mechanische weerstand
 • Bestand tegen schuren en hogedrukreinigers
 • Bestand tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen
 • Water- en vuilafstotend
 • Zeer hoge flankhechting
Toepassingsgebieden
Multifuge® Diamond Max is geschikt voor een breed scala van toepassingen in de particuliere, commerciële en industriële sector:
 • Zwembaden, wellnessruimtes, stoombaden en douches
 • Hoogwaardige en exclusieve wand- en vloerbekledingen
 • Inloopdouches
 • Commerciële keukens
 • Drankindustrie
 • Voedingsmiddelenindustrie
 • Chemische industrie
 • Auto- en vrachtwagen wasstraten
 • Balkon- en terrasprojecten in combinatie met het
 • BOTAMENT® TERRACHAMP Systeem

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!